Kunstnere i Galleri T

Kunstnere i Galleri T er norske og viser et bredt utvalg av motiver, teknikker og stilarter. Kunstverkene er profesjonelt innrammet i vårt rammeverksted. Nedenfor en kort beskrivelse av hver enkelt kunstner som stiller ut sine bilder i vårt galleri.

Elisabeth Bjørnsen Werp

Hun er både maler og grafiker og i dag en av våre mest meritterte.  Hun har en særegen stil der teknikk og symbolikk glir i hverandre. Bildene er figurative med et abstrakt og sterkt symbolistisk innhold.

Kjell Thorjussen

En folkekjær kunstner med litografiet som sin mest vanlige uttrykksform. Han skildrer ofte landskap og ikke minst bygningsmiljøer som gjennom årtier endrer karakter etter at de blir forlatt. En mester i sin bruk av indirekte lys.

Marianne Boberg 

Koldnålsradering er hennes vanlige teknikk. Mange kaller koldnålen  «dronningen» blant grafiske teknikker. Ingen kjemiske substanser og en teknikk som gir få trykk.

Liv Heier 

Hun arbeider med litografiet som teknikk. Kunsten hennes er figurativ, men man hensettes ofte til en verden av drømmer og fantasier i møte med den.

Jon Olav Helle

Vår lokale og svært kjære grafiske kunstner. Jon Olav bruker ofte mezzotint, etsning og akvatint som grafiske teknikker, men han er også en utmerket maler.

Gro Mukta Holter

Ung og allsidig kunstner. Hun er maler, grafiker, tegner, tekstilkunstner og arbeider også med installasjoner. Hennes tematikk er ofte knyttet til biologi, identitet, hukommelse og minner.

Elling Reitan

Trondheimskunstneren med «de fine fargene». En typisk kolorist. Hans bruk av symbolikk som taler et internasjonalt språk har gitt ham gjennomslag også i øvrige Europa, Asia og ikke minst i USA. Motivvalget er ofte hentet fra filosofi og litteratur.

Nico Widerberg

Hans skulpturer smykker rådhusplassen vår her i Elverum. Som billedkunstner er han både maler og grafiker. Han sier selv om sin kunst: «Målet mitt er å skape styrke, kommunisere energi. Jeg forsøker å gi liv til noe som er dødt, og som springer til liv – som i en slags syklus».

Jan Baker  

Jan Baker er også en kjær og faktisk en lokal kunstner. Opprinnelig fra Stange. Hans grafiske blader ofte laget i en særegen blandingsteknikk av metallpreg og serigrafi. Tematikken er gjerne fra drømmenes og fantasiens verden, frodig fylt av innfall og humor.

Kristian Finborud

En svært populær grafiker som i hovedsak arbeider med etsninger og akvatint. Motivkretsen til Finborud er ofte hentet fra den norske folkesjela som han  karikerer med varme og lun humor.

Tor-Arne Moen

Tor-Arne Moen er både maler, grafiker og forfatter. Som grafiker viser vi ham med tresnitt. Han er mest kjent for sin serie med oljemalerier knyttet til Hamsuns samlede verker. Flere av disse har han senere også lagd tresnitt av.

Hilde Fystro Vasbø 

Hun jobber helst med etsninger og motivkretsen er historier fra hverdagslivet uttrykt både med varme, humor og alvor. Bildene hennes er stemningsfulle, figurative og detaljerte.

Eva Harr  

Fra en kjent og meget kjær nord-norsk kunstnerfamilie. Eva Harr jobber både som maler og grafiker og har sitt eget «Galleri Eva Harr» i Reine i Lofoten. Bildene hennes er, som hun selv sier: «samtaler med naturen, og streif av minner og billedinntrykk former mange av mine bilder».

Kristin Børresen 

Akvarellkunstner fra Levanger. Hennes motiver er naturalistiske fra landskap og natur. Bildene hennes er veldig stemningsfulle. Hun lager i tillegg svært lekre silkeskjerf med ECO-print som Galleri T også selger.

Tom Erik Andersen

Han har skapt et gjenkjennelig og særegent uttrykk ofte med litt surrealistiske motiver som formidles gjennom et rent og direkte formspråk. Andersen formidler historier både til hjerne og hjerte. Han kaller sine bilder «poetisk surrealistiske».

Ingri Egeberg

Billedkunstner – tegner og grafiker, men også forfatter av mer enn 20 bøker. Hun er opprinnelig fra Hamar, men har sitt virke i Bergen. Som grafiker er serigrafiet hennes teknikk. Bildene hennes preges av strek, energi og ofte sterke farger.

Runi Langum

En av våre fremste tegnere som kaller seg selv en forsker i strek. Hun er både maler og grafiker. I Galleri T viser vi en rekke litografier av henne. Hennes motiver er ofte preget av møtet mellom mennesker, og hun henter mye fra dans med en blanding av regi, lys, bevegelse og musikk.

Anne Kristine Thorsby 

Anne Kristine Thorsby er både maler og grafiker. Litografiet er hennes grafiske teknikk. I hennes bilder legger man merke til virkemidlene farger, lys og energi og der motivkretsen er hav, fjell, vær og lys.

Kari Rindahl Endresen

Denne kunstneren er fra Tromsø og hun maler akvareller og har litografi som sin mest benyttede grafiske teknikk. Motivene hennes viser den nord-norske landsdelens ville natur, fjell, fiskevær, himmel og hav.

Knut Kjeldsen 

Knut Kjeldsen er en lokal kunstner fra Våler. Han arbeider i all hovedsak med etsning og koldnål. Hans motiver hentes ofte fra lokalmiljøet og man kjenner ofte igjen innlandslandskap og kultur i hans bilder.

Jarle Rosseland   

Jarle Rosseland er både maler, billedvevskunstner og grafiker. Innen grafikken bruker han oftest linoleumssnitt. Han beskriver ofte en sanselig og enkelt fargelandskap og har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sin kunst som henter inspirasjon fra gammel nordisk tradisjon.

Dang Van Ty 

Kjent og kjær kunstner for oss i Elverum da han har hatt flere utstillinger her. Dang Van Ty arbeider med oljemaleri, akrylmaleri, tegning og ikke minst med litografi. Barn og alle deres uttrykk er ofte motivet for Dang van Tys bilder.

Ruth Roland 

Her har vi en særegen kunstner som er opptatt av sin egen kjærlighet til livet der mange små ting skaper minner fra en forgangen tid. Vi viser monotypi, tresnitt, koldnål og etsninger av henne.

Toril Kojan  

Toril Kojan er både maler, tegner, fotograf og grafiker. Hun er kalt «den lekende kolorist». Bildene hennes er poesi i farger, sterkt preget av hennes egen personlighet.

Hilde Vemren

En kjent kunstner som først og fremst jobber som maler, men vi presenterer noen av hennes grafiske verk. Hun sier selv: «Jeg har blitt omtalt som «bad painter», «kitchmaler», en maler som anvender det folkelige, vulgære i en konfrontasjon med kunsthistoriens store ikoner».

Nina Due  

Nina Due som arbeider innenfor mange form språk – skulptur, tegning, akvarell og grafikk – primært koldnål og etsning. Hun er inspirert av drømmer og meditasjon og vi har vektlagt hennes bilder med barn som motiv.

Jan Olav Forberg

En mangesidig kunstner med bein innenfor både malerkunst og grafiske teknikker som tresnitt, silketrykk, DGA og linoleumssnitt. Han har vært opptatt av å skape nye muligheter når gatekunst møter tradisjon.

Anne Cecilie Røgeberg

En særpreget grafiker og kolorist som behersker og bruker flere teknikker, litografi, etsning og monotypi. Teknikkene brukes enkeltvis, men Røgeberg bruker disse ofte sammen i en egenutviklet teknikk. Motivene er hentet fra hennes mange reiser rundt om i verden.

 Marit Eik

Hun er kunstner og designer. Hennes motiv «True Love» ble designet for Steninge Slott og svært populært. Bruker serigrafi, linosnitt, litografi og tresnitt. Hennes serigrafier er ofte håndkolorert. Bildene hennes er fargeglade, noen halvabstrakte, men samlet beskrives den kunsten vi har av Marit Eik i Galleri T best med ordene livsbejaende og viet kjærligheten.

 Alf Christian Hvaring

Bildene i Galleri T av Hvaring er litografier. Han er også maler. Hvaring er en samtidskunstner med et uttrykk som ligner «snapshot» – der tema ofte er mennesker i flyktige dagligdagse situasjoner. Han har vært festspillutstiller ved Norsk Skogmuseum i Elverum.

Petite Werenskiold Skaugen

Hun en særegen kunstner der motivene ofte har frodige farger, dekorative former, Matisse-inspirerte kropper, underfundige detaljer og stor fortellerglede. Som hun selv sier: «For meg er viktig å overraske i litografiene mine, å ha med humoristiske og underfundige ting. Jeg jobber ornamentalt og koloristisk, og bruker lang tid på prosessen. Det er mye moro når man reiser i fantasiens verden. Livet er en gåte». Les mer 

Olaf Storø

Olaf Storø ble født i Levanger i 1953. Han har jobbet med kunst på heltid siden 1987. I 1989 kom han til Svalbard første gang – til kunstnerhytta i Ny-Ålesund. Han flyttet til Svalbard og Longyearbyen i 2003 og bor fremdeles der. I 2009 tok han i bruk sitt nye atelier – landets nordligste. Les mer

Ellen Edminson

Hun har sin utdannelse fra University of Wolverhampton, Einar Granums Kunstskole og Vika Tegne – og maleskole. Hennes bilder har et poetisk inntrykk. Uttrykket er lett og luftig og gir et inntrykk av ro og stillhet og i mange av bildene er det en sårbarhet og nerve mange kan kjenne seg igjen i. Les mer

Geir Nymark

Han er fra, bor og arbeider på Voss. Han arbeider sammen med en rekke andre kunstnere i Kulturverkstaden Magasinet på Voss, og er Kunstverkstadens mest etterspurte og profilerte kunstner. Han arbeider med etsninger og hans motiver er knyttet til Vestlandslandskap der han fanger stemninger og lys i de bratte fjellsidene og i fjordene der. I tillegg har han også bilder med klart humoristisk innslag. Les mer