Sertifisert Miljøfyrtårn!

Tunet Elverum har i mange år vært en viktig brikke i samfunnet Elverum. Vi vil gjerne beskrive oss selv som en kvalitetsbevisst aktør med et viktig samfunnsengasjement. Gjennom våre arbeidsoppgaver har vi et betydelig samfunnsansvar – som vi tar med stolthet.

Omfattende prosess
Som sertifisert bedrift kan vi smykke oss med logoen til Miljøfyrtårn – og dette vil bli synlig i våre lokaler når vi får på plass profileringselementene. Foto: Miljøfyrtårn

Januar 2020 bestemte vi oss for å bli miljøfyrtårn og startet arbeidet med sertifisering. Vi etablerte en arbeidsgruppe, og jobbet oss i gjennom alle kriterier tilhørende vår bransje og våre tjenester. Det var ikke få – og vi fikk kjenne på at vi har mange områder å levere på, til tross for at vi ikke er så store. Det er egne kriterier for matproduksjon, catering og kafe, og andre igjen for tjenester som makulering og rammeverksted.

Vi ryddet opp i gamle permer, digitale lagringsmapper, etablerte rutiner og spesifiserte noen av de vi hadde fra før. Vi skolerte ansatte til å være mer miljøbevisst, vi fjernet søppelbøtter på alle kontorer og anskaffet synlige miljøstasjoner i lokalene.

For å oppnå sertifiseringen Miljøfyrtårn måtte vi ta flere bevisste valg. Vi ønsket å sette større krav til oss selv og til dem vi samhandler med. Vi var forpliktet til å kartlegge våre leverandører, og noen ble byttet ut. Vi foretrekker leverandører som har en tydelig miljøprofil.

Fokus på bærekraft

På Tunet kan vi rett og slett ikke slurve verken med det indre eller det ytre miljøet. Vi er en kompetansearena og en vekstbedrift med iboende rollemodellfunksjon. Det faller derfor helt naturlig å være opptatt av hvordan vår virksomhet påvirker mennesker, miljøet og samfunnet rundt oss. Hensynet til bærekraft går hånd i hånd med alt vi står for.

Til jul – i annerledesåret 2020 – ble vi miljøfyrtårntårnsertifisert!
Dette er vi veldig glade for og stolte av. I tillegg er det en motivasjon for videre planlegging og målsetninger. Det gjør oss flinkere til å ta valg om kortreiste, lokale og mer økologiske valg. Bevissthet må til for at vi skal ha et et miljøavtrykk som er så lavt som mulig.